Η Οργάνωση της Κοινωνικής Αναπαραγωγής σε μια Μετακαπιταλιστική Συμμετοχική Οικονομία | Savvina Chowdhury

Tο mέta, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού, δημοσιεύει το mέta Working Paper της Savvina Chowdhury με τίτλο Η Οργάνωση της Κοινωνικής Αναπαραγωγής σε μια Μετακαπιταλιστική Συμμετοχική Οικονομία, μέρος της σειράς «Μετακαπιταλισμός στην Πράξη | Οδηγός για Αρχαρίους» στην κατηγορία «παραγωγή». Η μελέτη είναι προσβάσιμη εδώ.

DOI: 10.55405/mwp12gr

Η σειρά μελετών mέta Working Papers «Μετακαπιταλισμός στην Πράξη | Οδηγός για Αρχαρίους» δημοσιεύει κείμενα πολιτικής που περιγράφουν πτυχές του πώς θα έμοιαζε ένας μη-δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Η σειρά εστιάζει σε τρεις βασικούς πυλώνες:

Παραγωγή | Κατανομή | Λήψη Αποφάσεων

δηλαδή, το με τι θα έμοιαζε η μετακαπιταλιστική παραγωγή (και ποιος θα κατείχε τα μέσα παραγωγής), τι μορφή θα λάμβανε η κατανομή αγαθών (και ποιες εναλλακτικές πέρα από την οικονομία της αγοράς αξίζει να διερευνηθούν) και ποιες θα ήταν οι βασικές αρχές λήψης αποφάσεων και δημοκρατίας σε μια μετακαπιταλιστική κοινωνία.

Σε αυτή τη μελέτη, η Savvina Chowdhury εξετάζει τον πρώτο πυλώνα.

Η δρ Savvina Chowdhury διδάσκει φεμινιστική πολιτική οικονομία στο Evergreen State College στην Olympia της Washington. Την ενδιαφέρει η λαϊκή εκπαίδευση, ενώ αυτή την περίοδο εργάζεται με νέους και νέες σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων. Επιπλέον, η Savvina συνεργάζεται με την ομάδα Οικονομικά για Όλους, μια τοπική συλλογικότητα που διοργανώνει δωρεάν μηνιαία εργαστήρια λαϊκής επιμόρφωσης στο κέντρο της Olympia, προσκαλώντας σε διάλογο και συζήτηση για τις ιστορικές και σύγχρονες κρίσεις του καπιταλισμού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ