Νέα

Το mέta στην Κύπρο

Σε κοινή αποστολή με το πανευρωπαϊκό κίνημα DiEM25 και την εκλογική έκφρασή του στην Ελλάδα ΜέΡΑ25, το mέta έχει τη χαρά να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2022 για την έναρξη λειτουργίας του κυπριακού τμήματος του DiEM25.

Στο κλιμάκιο που θα επισκεφθεί το νησί περιλαμβάνονται, εκτός από την πρόεδρο του Δ.Σ. του mέta Δανάη Στράτου, ο βουλευτής και περιβαλλοντολόγος-ακτιβιστής Κρίτων Αρσένης, ο συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 Ελλάδος Κώστας Ντάσκας, ο πολιτικός διευθυντής του DiEM25  Έρικ Έντμαν και τοπικά στελέχη του DiEM25 Κύπρου και ΜέΡΑ25 Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Κρίτωνα Αρσένη την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου (ώρα 19:30) στην αμφιθεατρική αίθουσα της Νέας Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία, καθώς και ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων του DiEM25 και ΜέΡΑ25, στο NeMe Arts Centre της Λεμεσού την επομένη, 24 Νοεμβρίου. Επίσης θα υπάρξει συνάντηση με περιβαλλοντικές ομάδες στην Χερσόνησο Ακρωτηρίου Λεμεσού (Lady’s Mile) το μεσημέρι της Πέμπτης και επαφές με τα κοινοβουλευτικά κόμματα ΑΚΕΛ και Οικολόγων το πρωϊ της Παρασκευής στην Λευκωσία.

Το mέta, που καταστατικά συνδέεται τόσο με το ΜέΡΑ25 Ελλάδος όσο και με το DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή, επενδύει πολλές προσδοκίες σε αυτήν την αποστολή. Αποτελεί ευκαιρία παρουσίασης των δράσεών του Κέντρου μας, αμφίδρομης επικοινωνίας με στόχο τον σχεδιασμό πιθανών μελλοντικών κοινών πρωτοβουλιών με τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες στην Κύπρο, καθώς και υπογράμμισης του βάθους που οφείλει να έχει η πολιτική μας παρέμβαση, προχωρώντας παράλληλα με την ζύμωση στον χώρο των ιδεών για την χαρτογράφηση μετακαπιταλιστικών εναλλακτικών. Τα δείγματα γραφής που καθημερινά δίνει το ριζοσπαστικό πολιτικό, διανοητικό και καλλιτεχνικό δυναμικό της Κύπρου μας κάνουν να αισιοδοξούμε καθημερινά ότι ο κοινός βηματισμός μας θα αποβεί ιδιαίτερα καρποφόρος.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ