Νέα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – Η φόρμα υποβολής είναι τώρα διαθέσιμη!

Βασισμένο στην αρχή “σκέψου παγκόσμια – δράσε τοπικά”, το IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! είναι ένα διαρκές, συμμετοχικό καλλιτεχνικό έργο που ξεκίνησε η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Δανάη Στράτου, το οποίο προσκαλεί ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να στείλουν Μία Λέξη διαδικτυακά.


Υποβάλετε τη Μία Λέξη που εκφράζει καλύτερα αυτό που σήμερα:


• Σας απειλεί περισσότερο
• Θέλετε να διασώσετε


Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22/02/2023
ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΚΟΥΤΙΩΝ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ!

Σαν να μην έφταναν η πανδημική κρίση, η κλιματική έκτακτη ανάγκη, οι περιφερειακοί πόλεμοι και οι αναγκαστικές μεταναστεύσεις, οι ανταγωνισμοί των μεγάλων δυνάμεων παίρνουν την πιο οξεία μορφή, αποσπώντας την ανθρωπότητα από την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προκλήσεών της και θέτοντάς την σε κίνδυνο ακόμη και πυρηνικής κλιμάκωσης. Ο λυσσαλέος εθνικισμός εξομαλύνεται, ολόκληροι πληθυσμοί και πολιτισμοί «ακυρώνονται», η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην πληροφόρηση περιορίζονται ακόμη περισσότερο, η οικονομική ζωή γίνεται οδυνηρά αβέβαιη για τους πολλούς, νέα εμπόδια υψώνονται, εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκονται και πάλι σε φυγή.

EXHIBITION EVENT

Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με τις λέξεις των συμμετεχόντων στο project θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα: «Από την Κρίση στον Πόλεμο: Ένας Χρόνος Μετά» που διοργανώνει το mέta | Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στη διεύθυνση Εχελιδών,, Πειραιώς 144, Αθήνα 118 54.

Το έργο υποστηρίζεται από το mέta (Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού), το DiEM25 και την Progressive International.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ