Τι μας αρέσει

Βιβλιοπαρουσίαση: «Το Άλλο Τώρα», Δευτέρα 13/9 19.30

Την επόμενη Δευτέρα, 13 του Σεπτέμβρη, στις 19.30 στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, παρουσιάζουν-σχολιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας του Γιάνη Βαρουφάκη ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ ο Χριστόφορoς Κάσδαγλης (συγγραφέας) κι η Ηλιάνα Φωκιανάκη (επιμελήτρια εικαστικών τεχνών), μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Την συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Έλενα Πατάκη.

H επιστημονική φαντασία δεν είναι παρά ένα τέχνασμα για να κατανοούμε καλύτερα το “εδώ και τώρα”. Επιστρατεύει το μέλλον, σκαρφίζεται τεχνολογίες που δεν υπάρχουν ακόμα, και δημιουργεί εναλλακτικά σύμπαντα μόνο και μόνο για να μας δώσει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε την κοινωνία μας, το παρόν μας. Όπως κάποτε έγραψε ο Fredric Jameson, “η επιστημονική φαντασία είναι η αρχαιολογία του μέλλοντος”…

Συζητώντας, λοιπόν, την επόμενη Δευτέρα για ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ, θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε, επιτέλους από κοντά, για το μέγα ζητούμενο:

Αν δεν μας αρέσει ο καπιταλισμός, ποια ελκυστική, ρεαλιστική εναλλακτική έχουμε;

Και πως θα μπορούσε να πραγματωθεί; 

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τις θέσεις με τηλεφωνική προκράτηση στα τηλέφωνα 210.36.500.21 – 210.36.500.28.

(Για πιο πολλά περί του βιβλίου πατήστε εδώ)

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ