Νέα

Χαιρετισμός του Mohammed Almughanni για την προβολή της ταινιάς “Son Of The Streets” |Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του mέta @ΤΡΙΑΝΟΝ | 29.11.2022

ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Ο Khodor είναι ένα παιδί 13 ετών, του οποίου η οικογένεια προσπαθεί να του εκδώσει έγγραφο ταυτότητας που να αποδεικνύει την ύπαρξή του και να του δίνει το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τη μετακίνηση εκτός του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού της Shatila στη Βηρυτό του Λιβάνου. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκαλύπτονται πολλά από τα παλιά μυστικά της οικογένειας.

Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κινηματογραφιστής Mohammed Almughanni γεννήθηκε το 1994 στη Γάζα. Απέκτησε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό του στη σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου του Łódź στην Πολωνία, που ανέλαβε και την παραγωγή του “Son of the Streets”. Τα τελευταία χρόνια γύρισε ταινίες σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως η Κούβα, η Παλαιστίνη, η Δανία, η Κίνα, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Πολωνία και η Γερμανία. Είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ και αφηγηματικών ταινιών, μεταξύ των οποίων οι ταινίες “Blacklisted” (2021), “Son Of The Streets” (2020), “Falafala” (2019), “Operation” (2018), “Where’s the Donkey” (2018), “Shujayya” (2015), και “Halawan” (2012). Οι ταινίες του επιλέχθηκαν και βραβεύτηκαν σε πολυάριθμα κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Σενάριο, σκηνοθεσία, φωτογραφία και μοντάζ: Mohammed Almughanni

Το “Son Of The Streets” βραβεύθηκε στο Jihlava Film Festival της Πράγας, στο Sehsüchte International Student Film Festival του Βερολίνου, το Popoli e Religioni Terni Film Festival της Ιταλίας, το Festival Ciné Palestine του Παρισιού, Long Story Short Film Festival του Βρότσλαβ, το Panorama des cinémas du Maghreb et du Moyen-Orient του Παρισιού και το Liberation DocFest Bangladesh της Ντάκα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ