Τι μας αρέσει

Βοήθησέ μας να αναδείξουμε τον αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης στην περιοχή σου!

Καθώς το ρολόι του πλανήτη πλησιάζει τα  μεσάνυχτα, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στη Γλασκώβη τον ερχόμενο μήνα στη Σύνοδο COP26, για να επικαλεστούν νέες δικαιολογίες, να θέσουν εικονικούς στόχους και να βρουν νέους τρόπους να φιμώσουν τις πραγματικές προοδευτικές φωνές που τους αντιστέκονται.

Αρνούμαστε να κάτσουμε στο πίσω κάθισμα όταν κανείς δεν είναι στο τιμόνι. Στις 14- 16 Νοεμβρίου, μαζί με τον Noam Chomsky, τον Γιάνη Βαρουφάκη, την Caroline Lucas και πολλούς ακόμα προοδευτικούς πολίτες, λέμε COP OFF!

Στη διάρκεια αυτής της τριήμερης διαδικτυακής εκδήλωσης, το DiEM25 θα φιλοξενήσει προοδευτικές φωνές από όλον τον κόσμο για να συζητήσουμε ορισμένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας, ιδέες που δεν θα ακουστούν στη Σύνοδο COP26. 

Προηγουμένως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης στις 6 Νοεμβρίου, το DiEM25 σχεδιάζει μια πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για να φέρει την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη στο προσκήνιο. Καλούμε κι εσένα  [F.NAME] να συμβάλλεις μαζί με το υπόλοιπο DiEM25 στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από τις προτάσεις μας για μια πράσινη οικονομία. 

Στείλε μας φωτογραφίες και βίντεο από τα πιο πιεστικά κλιματικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σου, συμβάλλοντας έτσι στη δράση που θα αναλάβει ο Ακτιβιστικός Κύκλος του DiEM25 στους δρόμους! Υποβολή φωτογραφιών και βίντεο εδώ μέχρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Τι είναι ο Ακτιβιστικός Κύκλος του DiEM25; 

Στο πλαίσιο του Ακτιβιστικού Κύκλου, ομάδες μελών του DiEM25 θα βγουν στους δρόμους της πόλης τους, θα σταθούν σε κύκλο και θα δείχνουν με τη βοήθεια των φορητών υπολογιστών τους στους περαστικούς εικόνες και βίντεο των κλιματικών ζητημάτων που επηρεάζουν τη ζωή πολιτών σε όλη την Ευρώπη. Στις 28 Οκτωβρίου στις 7μμ ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση για τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης, στην οποία τα μέλη του DiEM25 καλούνται να συμμετάσχουν.

Ώρα για δράση!

Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερα τεκμήρια για τις επιζήμιες συνέπειες της κλιματικής κρίσης στον τόπο σου. Πιθανόν εσύ ή οι γύρω σου να έχετε ιστορίες που δείχνουν πώς τα ρυπογόνα εργοστάσια, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι σοκαριστικές συνέπειες της μαζικής κτηνοτροφίας κ.λπ. έχουν επηρεάσει την περιοχή σας. Αν ναι, σε παρακαλούμε στείλε μας φωτογραφίες και βίντεο που έχεις τραβήξει ή συλλέξει, ώστε να αναδείξουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό να εφαρμοστεί η Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη!

Τι μπορείς να κάνεις

  1.  Τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στον τόπο σου (ρυπογόνα εργοστάσια, ακραία καιρικά φαινόμενα, πυρκαγιές, πλημμύρες, σοκαριστικές συνέπειες της μαζικής κτηνοτροφίας κ.λπ.).
  2.  Ανέβασε τα σε αυτή εδώ τη φόρμα, μέχρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Βοήθησέ μας να προωθήσουμε την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη κάνοντας μια δωρεά σήμερα, αν μπορείς. Κάθε ευρώ μας βοηθά να διαδώσουμε το μήνυμά μας και να κάνουμε πραγματικότητα την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ