Νέα

Χαιρετισμός της Aleen Shoufani για την προβολή της ταινιάς “Taqi” |Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του mέta @ΤΡΙΑΝΟΝ | 29.11.2022

ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία του Taqi Sabateen, γνωστού Παλαιστίνιου καλλιτέχνη γκράφιτι από τη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, ο οποίος εκφράζει την απογοήτευσή του απέναντι στην κατοχή, τα σημεία ελέγχου, το διαχωριστικό τείχος, και χρησιμοποιεί την τέχνη του και προσωπικές ιστορίες της ζωής του ως εργαλείο αντίστασης.

Η Aleen Shoufani είναι κινηματογραφίστρια γεννημένη στην Χάιφα. Σπούδασε κινηματογράφο και τηλεόραση στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (2019-2020). Εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Συμμετείχε σε διάφορες παραγωγές ως σπουδάστρια. Η πρώτη της ταινία, το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Taqi”, δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών κινηματογραφικών σπουδών της με δικά της έξοδα και βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Boden, στο Vienna Films Awards, στο Prisma Film της Ρώμης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταγκόρ και στα Βραβεία Κινηματογράφου Νάπολης.

Συντελεστές: Taqi Sabateen, Yusra Sabateen, Israa Sabateen, Elyaa Sabateen, Jolan Sabateen.

Σκηνοθεσία: Aleen Shoufani

Παραγωγοί: Aleen Shoufani, Elias Shoufani

Κινηματογράφηση: Said Jomaa, Sigal Zegman, Aleen Shoufani

Μοντάζ: Wafi Khalil

Ηχογράφηση: Aleen Shoufani

Ηχολήπτης: Sari Matar

Μουσική: Elias Garzuzi

“Son Of The Streets” (2020, 34’) του Mohammed Almughanni

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ