Πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τη θεματική του mέta και εμπλέκουν το κοινό είτε με καθιερωμένες μορφές δημόσιας συζήτησης είτε με καλλιτεχνικές δράσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Δραστηριότητες

«Το πιο απρόσμενο αντιπολεμικό μανιφέστο ελευθεριακού κομμουνισμού»

23/03/2022 // 20:00

Τα όρια της πολιτικής φαντασίας μας είναι και τα όρια των αγώνων μας για μια χειραφετημένη κοινωνία. Και πουθενά αλλού δεν έχει δώσει ο σύγχρονος κόσμος στην φαντασία τόσες ελευθερίες, όσο σε πλευρές της μαζικής κουλτούρας – σε αντίθεση με την “υψηλή”.


Μέσα στους κόλπους της βιομηχανίας του θεάματος, ξεπηδούν κάποτε – με το άλλοθι της “επιστημονικής φαντασίας” – εμπνεύσεις που με κάθε σοβαρότητα αξίζει να γονιμοποιήσουν την πολιτική μας σκέψη και δράση, ώστε να μεταφέρουμε πίσω στη Γη και στο ταραγμένο παρόν μας τους “φουτουριστικούς οραματισμούς” που μια σειρά σαν το Star Trek τοποθετεί στο αχανές διάστημα.

Ως η πιο επιδραστική παγκοσμίως σειρά του είδους της επιστημονικής φαντασίας από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα, το Star Trek πρωτοπόρησε στην άρση φυλετικών και έμφυλων στερεοτύπων στην οθόνη, αλλά, σε μια προσεκτικότερη ανάγνωση, αποδεικνύεται και καλός οδηγός για να φανταστούμε μία εναλλακτική κοινωνική οργάνωση, πέρα από την παρούσα τεχνοφεουδαρχική δυστοπία.

Για αυτό και το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) προσκαλεί δύο από τους πιστότερους trekkies στον ελληνικό χώρο, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Μιθριδάτη, να παρουσιάσουν από έξι σύνομα κλιπ επεισοδίων του Star Trek ο καθένας, σχολιάζοντας και συζητώντας το πολιτικό, οικονομικό και φιλοσοφικό τους περιεχόμενο.
Αυτή η πολλά υποσχόμενη διασταύρωση των απόψεων ενός μουσικού δημιουργού και ενός οικονομολόγου και πολιτικού, στη βάση της κοινής τους αγάπης για το Star Trek, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, ώρα 20:00 στον κινηματογράφο “Τριανόν” (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα 104 34 ).

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.
mέta team

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ