Πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τη θεματική του mέta και εμπλέκουν το κοινό είτε με καθιερωμένες μορφές δημόσιας συζήτησης είτε με καλλιτεχνικές δράσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Δραστηριότητες

Βασικό Εισόδημα: Πώς θα το επιτύχουμε

21/09/2021 // 19:00 21:00 EEST

Το mέta, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού, διοργανώνει σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο και τις Εκδόσεις Παπασωτηρίου δημόσια συζήτηση για το Βασικό Εισόδημα, με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου του καθηγητή Guy Standing ‘Βασικό Εισόδημα: Πώς θα το επιτύχουμε‘ από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου (2021), με πρόλογο του Γιάνη Βαρουφάκη.


Η εκδήλωση θα λάβει χώρα, με ελεύθερη είσοδο, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 7μμ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα 106 71. Συνομιλούν οι καθηγητές Guy Standing και Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του ΜέΡΑ25, με συντονισμό από τον Σωτήρη Μητραλέξη, ακαδ. διευθυντή του mέta, και ταυτόχρονη διερμηνεία.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τις θέσεις με τηλεφωνική προκράτηση, 10:00 με 14:00, στα τηλέφωνα 210.8848270 – 210.8847571.


Όπως μας δίδαξε επίπονα η πανδημία, το ζήτημα του Βασικού Εισοδήματος δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρο σήμερα.


«Δεν θα έπρεπε να έχουμε όλοι ένα μερίδιο από τον συνολικό πλούτο της κοινωνίας; Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο δίκαιο κόσμο χορηγώντας ένα καθολικό εγγυημένο εισόδημα; Τι θα σήμαινε αυτό για την υγεία, την περιουσία και την ευτυχία μας;» Ο καθηγητής Guy Standing υπήρξε συνιδρυτής του Παγκόσμιου Δικτύου για το Βασικό Εισόδημα (Basic Income Earth Network/ΒΙΕΝ) και τώρα εκτελεί χρέη Επίτιμου Προέδρου. Υπηρέτησε ως Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ και στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών (School of Oriental and African Studies/SOAS), διεύθυνε προγράμματα στην Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (International Labour Organization/ILO) και υπηρέτησε ως σύμβουλος στον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα και σε κυβερνήσεις ανά τον κόσμο σε ζητήματα απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής. Είναι μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (Academy of Social Sciences).

Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Πανεπιστημίου 12
Αθήνα,106 71Ελλάδα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ